Coșuri de fum moderne

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

cos de fum 1

Picture 1 of 11

Majoritatea coșurilor de fum sunt deja depășite tehnic, fiind astfel periculoase. Acestea sunt realizate din cărămidă obișnuită și au ca liant mortarul clasic. Din această cauză apar numeroase problemele: materialele se încălzesc, degradându-se astfel în timp și provocând chiar incendii,  particulele din fumu se depun, blochează coșul și se pot aprinde. Dimensiunea coșului este un alt aspect foarte important, alegerea unor dimensiuni nepotrivite putând avea consecințe negative. Redimensionarea nu se poate face fără a demonta complet coșul. Alte probleme sunt cele legate de inexistența unor elemente de conectare (guri de vizitare, coturi, protecția la precipitații), și improvizațiile la care se recurge.

Proiectanții coșurilor de fum modern au avut în vedere  aceste probleme, iar acum puteți cumpăra modulare complete. Majoritatea acestora sunt fabricate din materiale ceramice, și au goluri perimetrale ce izolează termic. Astfel, fumul își menține temperatura de-a lungul traseului, acest lucru ducând la evacuarea mai ușoară a acestuia. Prin faptul că sunt impermeabile,  Fumul este format dintr-un procent important de apă și substanțe acide ce corodează materialele cu care iau contact, însă datorită impermeabilității lor, coșurile de fum moderne  nu se deteriorează din cauza condensului.

Un sistem complet este compus din următoarele elemente: elementul prelungitor (piesa de bază), picurătorul unde se strânge condensul, orificiul pentru aerisire, guri de vizitare, elemente de racordare la sobă, capacul cu protecție. Important este ca elementele sa fie de calitate și fără defecte și ca asamblarea să se facă în mod corect, pentru a evita apariția așa-zisului „aer fals”, ce face ca tirajul să se reducă. O secțiune nepotrivită a coșului poate afecta și ea tirajul. De aceea se optează pentru o variantă circulară, cea pătrată nefiind tocmai propice.  Spre evita aderența particulelor de fum, finisajul trebuie sa fie cât mai lucios,.

Există și coșuri de fum mai complexe, ce au un perete cu cel puțin 3 straturi de protectoare, șamota, un strat din vată minerală și armătura. Acestea oferă o siguranță ridicată, un alt avantaj fiind și greutatea relativ redusă . Coșurile de fum moderne sunt în general mult mai ușoare decât cele clasice, un lucru deloc de neglijat atunci când vorbim de plus sau minus o tonă!

Dacă vreți să montați un asemenea sistem trebuie însă să vă consultați cu un specialist, pentru că acesta este cel mai în măsură să stabilească dimensiunile corecte: distanta față de acoperiș la care trebuie evacuat fumul, poziționarea, secțiunea, înălțimea etc. Mai mult, acesta va poată să vă ofere și un  certificat de garanție pentru lucrarea efectuată.

În alegerea coșului de fum pentru casa dumneavoastră, varianta clasică nu ar mai trebui să fie o opțiune. Coșurile de fum nu mai trebuie să fie o grijă în plus, iar acum există soluții moderne care vă garantează că locuința dumneavoastră va fi în siguranță, cu un minim de efort. Apelați la ajutorul unor experți, care vă pot monta un coș de fum modern, adaptat locuinței dumneavoastră și vă pot oferi în același timp și garanție.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *