Materiale folosite la realizarea șemineului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Când vine frigul, acesta poate naște palpitații din cauza facturilor la căldură. Pentru a ne proteja starea de sănătate, dar și pentru a realiza o economie la plata utilităților, o soluție optimă constă în încălzirea locuinței noastre printr-un șemineu.

Materiale-folosite-la-realizarea-semineului

Înainte de a vorbi despre materialele folosite pentru montarea șemineului, trebuie să spunem câteva cuvinte despre șeminee.

Ce sunt șemineele? Pe de o parte șemineul constituie o structurală arhitecturală ce ne înnobilează căminul, iar pe de altă parte, șemineele reprezintă facilitate centrala de uz casnic.

În funcție de gusturile voastre sau de stilul pe care doriți să îl implementați în casă, șemineele sunt de trei feluri:

 1. șeminee clasice – aceste modele de șemineu sunt zidite și apoi zugrăvite;
 2. șeminee rustice – cum îi spune și numele lasă să se vadă cărămidă din care au fost construite;
 3. șeminee moderne – în acest caz, vorbim despre un design futurist.

Dacă sunteți în procesul de alegere al focarului, primul criteriu esențial de care trebuie să țineți este puterea termică a acestuia.

Având în vedere acest lucru, este recomandat să consultați și, totodată, să comandați șemineul pe care vi-l doriți de la o echipă de profesioniști, care să vă execute lucrarea.

CONTINUARE – Materiale folosite la realizarea șemineului

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

2 Responses

 1. felicitari pentru acest articol si mai ales pentru recomandarea pentru potentialul beneficiar de a apela la operatori autorizati cu personal calificat

  vreu doar sa completez cu permisiunea dumneavoastra ,referitor la dimensionarea cosului de fum (certificat) este important sa corelam diametrul, inaltimea,pozitionare raportata la focar , izolarea fata de materialele inflamabile conforma cu clasa de performanta in care este incadrat cosul de fum care nu este aceeasi la toti producatorii

  un alt detaliu important, de care amatorii nu tin cont , este ” priza de aer” aportul de aer atat de necesar ptr o ardere corecta cat si pentru sanatatea noastra

  multumesc

 2. Semineu cu gips carton ? Acum 100 de ani era gips carton ?
  Un Semineu nu are voie sa conțină carton vata minerală etc
  Toți fac Seminee după ureche .toxice randament zero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *