Ce avantaje prezintă un perete de compartimentare (despărțitor) cu plăci din gips-carton marca Rigips®

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În funcţie de cerinţele fizice şi constructive ale construcţiei, se pot realiza pereţi simplu, dublu sau triplu placaţi.

Avantaje-perete-despartitor-Rigips

Calităţile fizice şi statice ale pereţilor rezultă din conlucrarea structurii de susţinere cu plăci din gips-carton marca Rigips® cu straturile izolante din interiorul peretelui.

În acest fel rezultă elemente de construcţie adaptate la diferite condiţii constructive, care oferă pereţi Rigips:

  • cu o greutate de 4 ori mai mică (25-50 kg/mp) decât peretele clasic din zidărie de aceeaşi grosime, reducând sarcinile ce acţionează asupra structurii de rezistenţă a clădirii,
  • cu durabilitate în timp – pe tot parcursul vieţii clădirii, în condiţii de exploatare normale indicate de producător,
  • cu beneficiile funcţionale dorite în raport cu tipul plăcii alese: protecţie la umiditate, protecţie la foc, rezistenţă la impact, cu rol de purificare a aerului din interior,
  • realizat într-un timp mai scurt, comparativ cu pereţii din zidărie sau beton,
  • uşor şi rapid de mutat, fără pierderi mari, prin demontare şi remontare în cazul unei modificări a funcţiunii clădirii.

În plus, materialul de bază din care sunt realizate plăcile de gips-carton Rigips, roca de gips, aduce beneficii sănătăţii noastre având efect de reglare a climatului interior: când aerul este prea umed, macroporii preiau şi acumulează umiditatea contribuind la uscarea aerului, iar când aerul este prea uscat în încăpere cedează umiditatea şi astfel echilibrează gradul de umiditate al aerului. Revenind la gips, este remarcabil faptul că el constituie intrinsec o barieră naturală împotriva focului: conţine circa 20% apă încorporată în cristale. În caz de incendiu această apă acţionează împotriva focului ca un fel de rezervor încorporat în construcţie. În plus, este un material „confortabil” pentru că poate crea, la fel ca lemnul, un perete plăcut la atingere, care nu transmite senzaţia de rece precum pereţii clasici.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

  1. Intrebare:la avantajul ca putem muta un perete din Rigips daca vrem sa schimbam configuratia,fara pierderi imi puteti explica si mie cum este posibil?Lucrez in domeniu de 16ani si n am reusit niciodata “performanta”multumesc 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *