Idei creative pentru tavanele înalte

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Încăperile spațioase sunt apreciate de majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, în unele cazuri poate exista impresia de spațiu disproporționat, de aceea sunt indicate mici trucuri de amenajare, care să creeze o armonie vizuală. Un exemplu sunt tavanele înalte. Cel mai deranjant lucru în acest caz este impresia de spațiu irosit. Majoritatea persoanelor ar prefera spațiu suplimentar în mod orizontal, și nu vertical. În plus, nu este întotdeauna ușor să găsești soluția potrivită pentru a corecta aceste neajunsuri în materie de design interior.

Când te confrunți cu o astfel de problemă, trebuie să știi că este foarte importantă culoarea tavanului. Acestea poate aduce o schimbare notabilă. Pentru ca tavanul să pară mai aproape, sunt recomandate culorile puternice. Cu puțină imaginație, poți crea combinații de culori și modele creative și îndrăznețe, care vor îmbunățăți mult aspectul locuinței tale.

Înainte de a prezenta câteva idei creative și eficiente de finisare a tavanului sau a pereților, este bine să știi ce anume trebuie să eviți. Cel mai indicat lucru este evitarea culorile foarte deschise și folosirea unui singur stil de finisare, de exemplu zugrăveala într-o singură culoare.

De asemenea, în cazul în care optezi pentru diferite modele, nu alege forme sau desene de dimensiuni mici. Preferă modelele mari, care vor echilibra aspectul încăperii.

Atunci când vine vorba despre alegerile pe care le poți face, trebuie să știi că aproape orice neajuns poate fi corectat.

Idei creative pentru tavanele inalte (1)

Picture 1 of 4

Orizontal și vertical

Pentru ca spațiul să nu pară prea mare, poți apela la un truc vizual ce presupune împărțirea pereților în zone finisate diferit. Poți opta, precum în imagine, la instalarea unor lambriuri din lemn pe orizontală și apoi pe verticală. Linia contrastantă le delimitează și atrage atenția înspre mijlocul încăperii. Există furnizori care livrează diferite lambriuri sau panouri din lemn, odată cu instrucțiunile de instalare. Dificultatea procedurii depinde și de dimensiunile suprafeței acoperite. De asemenea de mărimea suprafeței depinde și costul lucrării.

Culori puternice

Verdele puternic din imagine face tavanul să pară mult mai jos decât este în realitate. Acest truc este unul binecunoscut și aplicat de multe persoane. În primul rând este ușor de realizat, iar costurile vor fi minime. Un astfel de design se realizează prin simpla zugrăvire a tavanului în altă culoare, diferită de cea a pereților și contrastantă. Pentru a realiza acest model, zugrăvește mai întâi toată încăperea și așteaptă să se usuce. Apoi, trasează linii drepte, după care să te ghidezi, și colorează tavanul într-o culoare puternică. Poți opta chiar și pentru negru, în cazul unui dormitor sau al unei sufragerii. Totul depinde de destinația camerei.

Culori diferite

Și în această imagine se poate observa un exemplu de delimitare vizuală a mai multor zone. Peretele este placat cu lemn, în două culori diferite. În acest mod înălțimea este redusă optic, și nu este deloc deranjantă. Este foarte important contrastul dintre culori.

Placarea tavanului cu lemn

Placarea tavanului cu lemn este o idee care va reduce vizual înălțimea acestuia. Totodată, lemnul este un material plăcut, care va crea intimitate. Poți alege între diverse opțiuni, precum lambriuri sau diferite tipuri de parchet. Costul depinde de calitatea lemnului și de modalitatea de instalare. Pentru oricare din metodele prezentate, costurile lucrării se vor reduce cu mult în cazul în care le vei realiza personal. Este, bineînțeles, nevoie de cunoștințe minime în domeniu.

Alte modalități ce pot fi puse cu succes în practică în cazul tavanelor înalte, este crearea pe tavan a diferitelor modele, realizate din tencuială. Sau poți alege să delimitezi vizual mai multe zone, cu ajutorul tapetului și a lambriurilor. Totul depinde de imaginația ta.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *